A Travellerspoint blog

Första dagen på universitetet..

.. eller snarare: är jag tillbaka i skolan?

2012-02-10
Strax innan fem ringde min väckerklocka, halv död klev jag upp, det var svinkallt i lägenheten, duschade, hoppade över frukosten och tog på mig flipflops, kort klänning och en jeansjacka, allt med åtanke att det skulle bli 30 grader snart. Det kändes som mitt i natten när jag tio i sex var på väg till bussen, inte en enda männsika nånstans. Bussen kom direkt och var för en gångs skull bara normal full och jag hittade till och med en sitplats. Solen hade fortfarande inte gått upp när jag skyndade mig in i campusområdet och hittade rätt klassrum vid två minuter över sju. Iskall i hela kroppen satte jag mig och började lägga märke till min omgivning. Ett väligt litet rum, kanske 30 personer, alla Mexikanere förutom en frank tjej som verkade prata spanka flytande, läraren verkar mycket ung och avsläppnat. Efter en och en halv timmes introduktion som mest handlade om honom själv, kändes det inte längre omöjligt att plugga här.
Nästa kurs var min spanska kurs, avanserad är tydligen min nivå, vet inte om jag håller med dock. Vi började med att prata lite om oss själva och då frågade läraren vaför jag var här, jag kunde ju spanska jättebra. Vill bara tillläga att jag har hållit det där talet om mig själv ungefär en million gånger innan, så det hjälpte nog. Sen blev det en skrivtlig test och jag fick inte en enda rätt. Inte en enda. Läraren igen: ”Vad gör du i den här kursen, du kan alltför lite.” Intressant, vi får se vad det bli. Efteråt var det Mek 2 som gällde. Mycket nyfiken hur det skulle bli hittade jag klassrummet utan problem och var förvånad att läraren redan var där. Det visade sig att han är amerikan och därför prata både spanksa och engelska. LÄTTNAD. Han pratar dessutom ganska långsamt och tydligt och kursboken finns på engelska. Det finns alltså hopp att jag slutäntligen klara Mek 2. Klockan 10.30 var jag klar för dagen . Efter lunch på campuset, där vi diskuterade våra nya erfahrenheter, letade jag reda på mina kursböcke på biblioteket, anmälde mig till simmning 4 gånger i veckan och fick änligen tillgång till internet. Jag åkte hem på kvällen och fick reda på att den svenska tjejen hade bestämt sig för att inte ta rummet och spenderade såmed kvällen med att ta emot folk för att visa upp lägenheten igen.
När jag var på väg till skolan imorse kändes det redan helt normal. Otroligt hur snabbt man vänjer sig vid saker. Kurserna vi hade idag körde igång odentlig och jag fick direkt hålla två presentationer. Oh, vad det känns som för tre och ett halv år sen när jag började Chalmers och allt som var på svenska var superjobbigt. Jag ska verkligen sätta mig och plugga spanska. Mycket. Det gör livet så mycket lättare.
Nu sitter jag här utomhus i solen, njuta av vädret, är klar med plugget för idag och fundera över vad det bli för lunch. Tacos? Quesadillas? Tortas? Jag måste nog börjar träna om jag ska överleva all den underbara maten. Jag har precis bokat in ridlektioneer för helgen och är mycket nyfiken hur det kommer bli. Äntligen tid för att leva livet!
Jag hör av mig igen nästa vecka och berätta om hur min första vecka har varit!
Kram på er!

Posted by Sarah_S 16:18

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint