A Travellerspoint blog

I am spreading my wings...

The next big adventures is on its way!

rain 0 °C

2011-12-24
London Heathrow, 22:06 local time

Äntligen är jag på väg. Egentligen var det inte alls så länge sen jag har varit bortrest. Det är inte ens ett halvt år sen jag var i Centralamerika. Men den här gången är det annorlunda, på något sätt känns det här mer på riktig, det känns nästan som i september 2006 när jag satt på flygplatsen i Frankfurt på väg mot Buenos Aires, på väg mot min första långresa som 'backpacker'. Den här gången är det inte bara backpacking som gäller utan också plugg. Jag är på väg mot Guadalajara där jag ska plugga fram tills i maj.
Hur har jag hamnat här? Planen var ju egentligen att plugga spanska i Argentina. Efter tre tunga år på Chalmers kändes det som om det var tid att ge sig ut i världen igen. Jag tror att när man en gång har smakat på livet med rycksäcken på ryggen finns det en känsla inom en, ibland långt ner och nästan glömt, ibland så starkt att den tar upp all ens tankar. En längtan efter frihet som är så svårt att hitta i vår genomplanerade vardag. Efter fyra år i Sverige har Göteborg blivit hemma för mig och önskan att ge sig ut i det okända igen har tagit över. Och så har jag ägnat denna underbara hösten åt att göra planer inför mitt nästa stora äventyr. Att det blev Mexiko istället för Argentina beror endast på att Chalmers har ett utbyte dit och därför betalar mina studier där. Guadalajara blev det av ren slump, universitetet verkade erbjuda exakt det jag var ute efter.
Nu är jag på väg, det är julafton och jag sitter på London Heathrow. Efter två intensiva veckor av förberedelser har stressen släppt nu. Allt löste sig som av sig självt på slutet. Ett studentvisum för Mexiko ligger i mitt pass, antagningsbeskedet till Tecnologico de Monterrey har jag i handväskan och rycksäcken står brevid mig.
I am spreading my wings again....

Posted by Sarah_S 18:59 Archived in Mexico Comments (0)

(Entries 6 - 6 of 6) « Page 1 [2]